Αθανάσιος Ρουτιανίδης

Αρχική / Το GNB/ Αθανάσιος Ρουτιανίδης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Αθανάσιος Ρουτιανίδης

Ο Αθανάσιος Ρουτιανιδης ξεκίνησε μπαλέτο στην ηλικία των πέντε ετών σε διάφορες ιδιωτικές σχολές χορού της Θεσσαλονίκης .

Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο το 2003, έδωσε εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Χορού – ΚΣΟΤ, στην Αθήνα, όπου και πέρασε με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο , η οικογένειά του ζούσε στη Θεσσαλονίκη , όποτε αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Ανώτερη επαγγελματική Σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης .

Κατά την περίοδο 2004-2005 σπούδασε εκεί κλασικό χορό , ρεπερτόριο , μοντέρνο και σύγχρονο χορό .

Το 2005 , επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Μόσχα στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας όπου χόρεψε στην σκηνή του θεάτρου Bolshoi. Αξιολογήθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Bolshoi Ballet Academy σε μια μικρή προετοιμασία με τον σολίστ Evgeni Kern για το διαγωνισμό, και προσκλήθηκε να εγγράφει στην ακαδημία.

Για το σκοπό αυτό , ο Ρουτιανίδης έλαβε μια υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Έτσι , βελτίωσε τις ικανότητές του στην τάξη του Ilia Leonidovich Kuznitsov , όπου διδάχθηκε ρεπερτόριο , pas de deux , παραδοσιακούς χορούς, υποκριτικές ικανότητες και ιστορικούς χορούς .

Μετά την αποφοίτησή του από τη Bolshoi Ballet Academy , οι δάσκαλοι του τον έπεισαν να συνεχίσει ανώτερες σπουδές κλασικού χορού στο πανεπιστήμιο της Bolshoi Ballet Academy στο τμήμα της Παιδαγωγικής Μπαλέτου κάτω από κορυφαίους Ballet Masters που είναι γνωστοί για τα αξιοσημείωτα παιδαγωγικά επιτεύγματα τους , όπως η A.G. Boguslavskaya , G. Burlaka ( καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι ) , E.G. Farmanians , Ε.Α. Kolechenko , G.Κ. Kuznetsova , V.S. Tedeev , Ν.Μ. Tolstaya και Ι.Α. Voronina .

Παράλληλα με την προχωρημένη εκπαίδευση του στο Bolshoi Institute, ο Ρουτιανίδης εργάστηκε ως χορευτής σε πολλές ομάδες κλασικού μπαλέτου και παρουσιάστηκε με αυτούς στην πόλη της Μόσχας – στο Κρατικό Θέατρο της Μόσχας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Vyacheslav Gordeev και στο Ρωσικό Εθνικό Μπαλέτο με καλλιτεχνικό διευθυντή των Ivan Anuchin . Όταν ήρθε η ώρα να επικεντρωθεί στην Πτυχιακή εργασία του διπλώματος του κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του πήρε μαθήματα στην τάξη του V.S. Tedeev στο Στανισλάφσκι & Nemirovich – Danchenko Music Theatre της Μόσχας . ο Ρουτιανίδης συμμετείχε σε διεθνούς κύρους διαγωνισμούς , όπως η Hellas IBC ( 2004 , 2007 ), όπου έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπερτόριο του μπαλέτου ,το αργυρό μετάλλιο στο σύγχρονο χορό το 2004 και το ασημένιο μετάλλιο στο κλασικό μπαλέτο , το 2007 . Επιπλέον συμμετείχε στους Διεθνής διαγωνισμούς Arabesque IBC ( 2008 ) , New York IBC ( 2009 ) , και το Sibiu IBC ( 2010 ), όπου έφτασε στους ημιτελικούς .

Αποφοιτώντας από το Bolshoi institute , ο Ρουτιανίδης έλαβε το δίπλωμα του ως παιδαγωγός -ballet master. Επέστρεψε στην Ελλάδα και συμμετείχε στην εναρκτήρια παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το 2011.

Έπαιξε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρίγκιπα Zίγκφριντ στη «Λίμνη των κύκνων» σε μια παραγωγή στα Γιαννιτσά ,το 2011.Στη συνέχεια χόρεψε στο Chicago international dance festival,ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης , το ρόλο του Ηilario από το έργο «Giselle» και το pas de deux από το έργο «Flames of Paris» στο ρόλο του Phillipe.

Ο Ρουτιανίδης δίδαξε ως προσκεκλημένος δάσκαλος στο Royal Swedish Ballet School το καλοκαίρι του 2011. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συμμετείχε στην όπερα «Samson and Dalilah» ,μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2011.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε περιοδεία στη Γερμανία ως προσκεκλημένος soloist με το Ballet Classique de Paris της Jeannette Jacquet όπου χόρεψε σε έργα όπως «H Λίμνη των κύκνων» και «Καρυοθραύστης». Το καλοκαίρι του 2012 δίδαξε στο Irish Academy of Rhythmic Gymnastics – IARG,στο Δουβλίνο .

Αυτή η θέση οδήγησε στην προσφορά από την διάσημη Prima Ballerina από το Μπαλέτο Περμ της Ρωσίας Monica Loughman να χορέψει, να διδάξει και να κάνει πρόβες μαζί της ως principal dancer και ballet master στο μπαλέτο της Ιρλανδίας και στο Academy of Russian Ballet in Ireland.

Η παρουσία του και η σκληρή δουλειά στην Ιρλανδία ως ικανός balletmaster , έδωσε μεγάλη βοήθεια τόσο στην Monika Loughman όσο και στον διευθύνων σύμβουλο Fraser Brown, να πείσουν τον υπουργό πολιτισμού Jimmy Deenihan να ανακοινώσει την έναρξη της πρώτης πλήρους απασχόλησης Ιρλανδικής ακαδημίας στη χώρα και να λάβουν την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου καλών τεχνών τόσο για το Ιρλανδικό μπαλέτο όσο και για το νεοσύστατο έργο της ακαδημίας . Αυτό του άνοιξε τα μάτια και του έδωσε τη δύναμη να ακολουθήσει ένα παιδικό όνειρο της δημιουργίας μιας κλασικής ομάδας μπαλέτου στη χώρα του ,και συγκεκριμένα στην πόλη όπου μεγάλωσε, να χορογραφήσει καινούρια έργα μπαλέτου με θέματα την ελληνική ιστορία και μυθολογία, όπως επίσης και να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με Έλληνες αλλά και ξένους μαθητές και χορευτές.

Τον Μάρτιο του 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την πρώτη επαγγελματική ομάδα κλασικού χορού στην Θεσσαλονίκη το Greek Northern Ballet και στις 16 Μαρτίου 2014 παρουσίασε την πρώτη παραγωγή στο ΜΜΘ με ένα Διεθνές Γκαλά Μπαλέτου με συμμετοχή ξένων σολίστ, και τον Σεπτέμβριο του 2015 ιδρύθηκαν τα πρώτα τμήματα υποδομής του GNB για την εκπαίδευση των μελλοντικών χορευτών της ομάδος, για να προάγει και να εξελίξει τον κλασικό χορό στην χώρα του.

Τον Ιούνιο του 2016 το GNB παρουσίασε ξανά την παραγωγή του Διεθνές Γκαλά Μπαλέτου με νέα αποσπάσματα συμμετοχή των τμημάτων υποδομής της πρώτης χρονιάς με τους επαγγελματίες Σολίστ της ομάδος σε μία μικρή περιοδείας 11 Ιουνίου στο Βασιλικό Θέατρο στην Θεσσαλονίκη και στις 12 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στα Γιαννιτσά.Στης 29 Απριλίου 2017 Ανέβασε το Πρώτο ολοκληρωμένο Επαγγελματικό μπαλέτο του GNB το «La Sylphide» στο Θέατρο Αυλαία, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στης 13 Μαΐου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» 26 Νοεμβρίου 2017 και στης 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών » Αστέρια»

 
 
ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Ελάτε τώρα στην σχολή μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρθρα & Νέα

Ακρόαση

Το GNB διοργανώνει ανοιχτή ακρόαση για να βρει αξιόλογα ταλαντούχα παιδιά με έμφαση και αγάπη για το χορό, για να δημιουργήσει ένα Junior Company εκπαιδευτικού

Read More »

Μεθοδολογία

​Ο κλασικός χορός έχει τις ρίζες του πίσω στον 15ο αιώνα. Ξεκίνησε από την Ιταλία σαν αυλικό δρώμενο. Το ύφος και το βηματολόγιο του κωδικοποιήθηκαν

Read More »

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχική / Επικοινωνία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Επικοινωνήστε μαζί μας e-mail info@greeknorthernballet.com Ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή : 9:00 – 17:00 Σχολή Αναλήψεως​ Τοποθεσία Αναλήψεως 32, Θεσσαλονίκη 546

Read More »