Καλλιόπη Χρηστίδου

Αρχική / Το GNB / Καλλιόπη Χρηστίδου

Καλλιόπη Χρηστίδου

​Ξεκίνησε χορό σε πολύ μικρή ηλικία στην Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε κυρίως με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό. Το 2008 πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και φοίτησε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της κας. Δήμητρας Κορωναίου. Ένας σοβαρός τραυματισμός την κράτησε εκτός για έναν χρόνο αλλά το 2012 αποφοίτησε και πήρε το Πτυχίο της καθηγήτριας χορού/ Χορογράφου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού με καταξιωμένους δασκάλους και χορευτές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως Rudy Brayns, Idan Cohen, Ann Cooper Albright, Daniel Lommel, Wayne Mac Gregor, Χρήστο Στρινόπουλο καθώς και σεμινάριο χορολογίας με την κα. Κάτια Σαβράμη.
Συμμετείχε ως χορεύτρια με σύγχρονες ομάδες χορού της Θεσσαλονίκης σε φεστιβάλ και παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, όπως ‘Η πόλις ‘ με την ομάδα Δρώσα Μάζα (2013), ‘Απολις’ με την ομάδα Pas.Par.Tu(2014) και στο φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων της Αθήνας με την ομάδα Β+6(2013).

Συμμετείχε στην διαδραστική performance Fake Time (2012) καθώς και στο θέατρο του Sani Resort στην Χαλκιδική(καλοκαίρι 2012).

Το 2013 ξεκίνησε την μετεκπαίδευση της με τον Αθανάσιο Ρουτιανίδη στην ομάδα του Greek Northern Ballet ως μαθητευόμενο μέλος και χόρεψε στο Ι Διεθνές Γκαλά Μπαλέτου το 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εντάχθηκε ως επαγγελματίας χορεύτρια στην ομάδα το 2015 και συμμετείχε στο ΙΙ Διεθνές Γκαλά Μπαλέτου το 2016 στο Βασιλικό Θέατρο. Τον Νοέμβριο του 2017 προήχθει σε Σολίστ και ερμήνευσε τον ρόλο της Συλφίδας στο ομώνυμο έργο μπαλέτου ‘La Sylphide’, την πρώτη παραγωγή ολοκληρωμένου έργου που παρουσίασε το Greek Northern Ballet.
Παράλληλα από το 2012 διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή σε σχολές της Θεσσαλονίκης κι έχει αναλάβει το τμήμα του σύγχρονου χορού-αυτοσχεδιασμού στο Greek Northern Ballet(2014-2017) στο οποίο διδάσκει και χορογραφεί. Επιπλέον, προετοιμάζει άτομα που θέλουν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για επαγγελματικές σχολές χορού.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με νοητική στέρηση (2016-2017) και πλέον είναι ιδιοκτήτρια του Kelly’s Dance Studio (Οκτώβριος 2017).
Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται έργα από μπαλέτα όπως : Ωραία Κοιμωμένη , Δον Κιχώτης (pax de trois,Dulcinea) Le Corsaire (odalisque pax de trois), Flames of Paris (pax de deux) , La Sylphide ( Συλφίδα).

Διακρίσεις : Δεύτερη Θέση στον Πανελλαδικό διαγωνισμό “Ευ Δημιουργείν ” στον Κλασικό χορό κατηγορία Επαγγελματιών.

Χορογραφίες : Cave of wonders (2016) , B.O.R.D.O (2016), Καλοί-καντζαροι (2017).

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Ελάτε τώρα στην σχολή μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρθρα & Νέα

Ακρόαση

Το GNB διοργανώνει ανοιχτή ακρόαση για να βρει αξιόλογα ταλαντούχα παιδιά με έμφαση και αγάπη για το χορό, για να δημιουργήσει ένα Junior Company εκπαιδευτικού

Read More »

Μεθοδολογία

​Ο κλασικός χορός έχει τις ρίζες του πίσω στον 15ο αιώνα. Ξεκίνησε από την Ιταλία σαν αυλικό δρώμενο. Το ύφος και το βηματολόγιο του κωδικοποιήθηκαν

Read More »

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχική / Επικοινωνία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Επικοινωνήστε μαζί μας e-mail info@greeknorthernballet.com Ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή : 9:00 – 17:00 Σχολή Αναλήψεως​ Τοποθεσία Αναλήψεως 32, Θεσσαλονίκη 546

Read More »