Μοντέρνος χορός για παιδιά και εφήβους

Ο μοντέρνος χορός ξεκίνησε ως μια απλουστευμένη μορφή μπαλέτου, δίνοντας έμφαση στην καλλιτεχνική έκφραση του εκτελεστή και δεν ανατρέχει αποκλειστικά στην απόλυτα πειθαρχημένη και κωδικοποιημένη τέχνη του κλασικού χορού.

Σήμερα, μια μοντέρνα χορογραφία μπορεί να περιλαμβάνει κλασικά, σύγχρονα, τζαζ, χιπ-χοπ, λατινοαμερικάνικα, παραδοσιακά, φολκλορικά, ακροβατικά στοιχεία ακόμα και άλματα. Άλλοτε κάποια από αυτά συνδυασμένα σε μια σύνθεση βημάτων με χάρη, ακρίβεια και ευκολία σε σχέση με το μουσικό μέτρο και άλλοτε χρησιμοποιώντας μόνο ένα είδος ανάλογα με τις ανάγκες της χορογραφίας και την επιλογή του μουσικού ακούσματος.

Η μουσική και ο ρυθμός ποικίλουν. Μπορεί να είναι ένα κλασικό, διαχρονικό άκουσμα ή στο πέρασμα των δεκαετιών έως και σήμερα, ότι μας προστάζει η διάθεση ή το θέμα μιας παράστασης.

Στα μαθήματα φροντίζουμε να ακούμε, να μετράμε και να χρησιμοποιούμε όλα τα είδη μουσικής και όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία χορών μπορούμε.

Έτσι έχουμε μια γενική εικόνα μάθησης και εκπαίδευσης βημάτων από διαφορετικούς χορούς που έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί, τηρώντας πάντα τις βασικές αρχές και τους κανόνες του κλασικού χορού, περνώντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα μουσικής(κλασική, pop, disco, rock, jazz, soul, country, latin, regge, blouz, παραδοσιακή κ.α.)