Μπαλέτο για 16 ετών και άνω και ενήλικες

Το μάθημα του κλασικού χορού για τις ηλικίες 16 ετών και άνω είναι η 5η και η 6η τάξη της ρωσικής σχολής (Σύνολο 8 τάξεις) μέθοδος Vaganova και έ χει διάρκεια 1μιση ώρας.

Περιλαμβάνει ασκήσεις και συνδυασμούς στην μπάρα και στο κέντρο,μικρό, μεσαίο και μεγάλο αλέγκρο (άλματα). Σε αυτό το τμήμα οι μαθητευόμενοι προσπαθούν να τελειοποιήσουν τον έλεγχο του σώματος τους και να εκτελέσουν συνδυασμούς ασκήσεων γρήγορους  και πολύπλοκους που απαιτούν μεγάλη αντοχή.

Μεγάλη προσοχή δίνεται στην εκλεπτυσμένη κίνηση των χεριών όπως και στην εκφραστικότητα. Παράλληλα δουλεύεται η υψηλή τεχνική με μεθοδικότητα και σε στάδια ώστε να μπορέσουν οι μαθητευόμενοι να μάθουν δύσκολα tours (attitude, arabesque, ala second) μονά και διπλά όπως και Piruettes διπλές και τριπλές για  τα κορίτσια και από 3 έως 5 για  τα αγόρια.  Τα κορίτσια μαθαίνουν να κάνουν από 16 έως 32 fοuettes και τα αγόρια από 8 έως 16 Grand Piruettes και διπλά tour en lair. Το τμήμα αυτό έχει ως σκοπό να προετοιμάσει μαθητές για εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού για ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού, την ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης) και την Εθνική Λυρική σκηνή.

( το παρόν τμήμα ταιριάζει και σε ενήλικες 18 ετών και άνω με μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο)

Για ενήλικες άνω των 18 ετών αρχάριους το επίπεδο χορού είναι ίδιο με την πρώτη τάξη ρώσικης σχολής (βλέπε παιδικές ηλικίες 10-12).