Μπαλέτο παιδικό 10-12 ετών

Το μάθημα του κλασικού χορού για τις ηλικίες 10-12 ετών είναι 1η και 2η  τάξη  της Ρωσικής σχολής (Σύνολο 8 τάξεις) μέθοδος Vaganova και έχει διάρκεια μιάμισης ώρας.

Περιλαμβάνει ασκήσεις μπαλέτου και συνδυασμούς στην μπάρα, αρχικά με τα δύο χέρια, ώστε να μπορέσουν αργότερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς να έχουν δυναμώσει αρκετά και να εκτελούν τις ασκήσεις με το καλύτερο δυνατό αντεόρ με το ένα χέρι στην μπάρα. Στην συνέχεια περνάμε σε  συνδυασμούς ασκήσεων στο κέντρο και  στο μικρο αλέγκρο (μικρά αλματάκια). Σε αυτή την τάξη και από την ηλικία των 10 ετών και άνω, τα κορίτσια μπορούν να φορέσουν και πουέντ στην μπάρα.

Ξεκινούν με ασκήσεις ενδυνάμωσης, με σκοπό να μπορέσουν να περάσουν σε ασκησιολόγιο στο κέντρο και να δουλέψουν 1-2 φορές την εβδομάδα 10-15 λεπτά στο τέλος του μαθήματος. Σκοπός της τάξεως είναι να μάθουν τα παιδιά  να εκτελούν τις βασικές αρχές του κλασικού χορού μέσα από τους συνδυασμούς των κινήσεων και των ασκήσεων ώστε να μπορούν αργότερα να ερμηνεύσουν μία χορογραφία μπαλέτου με τον αρτιότερο τρόπο.