Μπαλέτο παιδικό 7-9 ετών

O κλασικός χορός για τις ηλικίες 7 έως 9 ετών είναι η προετοιμασία των δυνατοτήτων και του σώματος των παιδιών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν στην ηλικία των 10 ετών την 1η τάξη (Σύνολο 8 τάξεις) της Ρωσικής Σχολής (μέθοδος Vaganova). Είναι τμήμα Pre-ballet.

Το μάθημα διαρκεί 1,5 ώρα και υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής και 1 ώρας.

Το μάθημα αποτελείται από ανοίγματα για την εξάσκηση της ελαστικότητας του μυών, ασκήσεις ενδυνάμωσης (πέλματα, γάμπες, προσαγωγοί , γλουτιαίοι, κοιλιακοί, ραχιαίοι και χεριών και θώρακος), ασκήσεις βελτίωσης δυνατοτήτων του σώματος για τον κλασικό χορό, cou de pie , andeor (έξω στροφή) ,λειτουργία των μυών της πλάτης και των κοιλιακών για υποστήριξη του κορμού και βελτίωση του άξονα για την ισορροπία.

Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης,ασκήσεις στην μπάρα και στο κέντρο, petite allegro (μικρά αλματάκια) και χορογραφημένες ασκήσεις για την ανάπτυξη και εξέλιξη της χορευτικότητας των παιδιών. Σκοπός του μαθήματος είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αποκτήσουν συναίσθηση του σώματος τους, επαφή με τις βασικές αρχές του μπαλέτου και στο τέλος της χρονιάς να μπορούν να έχουν ένα σώμα προετοιμασμένο για να δουλέψει άνετα στο επόμενο επίπεδο του κλασικού χορού αλλά και να συνειδητοποιήσουν εάν αυτό είναι κάτι που αγαπούν και θέλουν να δουλέψουν με μεγαλύτερη μεθοδικότητα, προσήλωση και πειθαρχία κάτι που είναι αναγκαίο για να εξελιχθείς στον Μπαλέτο.